×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : پنج شنبه, ۴ اردیبهشت , ۱۴۰۴  .::.   برابر با : Thursday, 24 April , 2025  .::.  اخبار منتشر شده : 5 خبر
اعتبارات زیرساختی آموزش و پرورش ۲ برابر شد/ اختصاص ۶ همت بودجه شیر مدارس

به گزارش شهر و صنعت،  اعتبارات زیرساختی آموزش و پرورش ؛ رئیس امور آموزش و پرورش عمومی و مهارتی سازمان برنامه و بودجه کشور اعلام کرد: در قانون بودجه ۱۴۰۴، اعتبارات زیرساختی حوزه آموزش و پرورش نزدیک به ۲ برابر افزایش یافته و از ۱۷ هزار میلیارد تومان در سال قبل، به حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان رسیده است.

علی درویشی  از اقدامات اساسی و دستاوردهای این سازمان در حوزه آموزش و پرورش در سال گذشته خبر داد و تاکید کرد: این بخش به‌عنوان زیربنای تأمین نیروی انسانی ماهر، نقش کلیدی در توسعه کشور ایفا می‌کند و همواره مورد توجه سازمان بوده است.

اعتبارات زیرساختی آموزش و پرورش ۲ برابر شد/ اختصاص ۶ همت بودجه شیر مدارس

وی با اشاره به برخی چالش‌ها، از جمله مشکلات تامین منابع در قانون بودجه ۱۴۰۳ افزود: با وجود آنکه منابع به میزان کافی برای بسیاری از فعالیت‌های عمده وجود نداشت، برخی اقدامات ضروری در اولویت قرار گرفت و یکی از این اقدامات، پرداخت پاداش بازنشستگان فرهنگی بود.

به گفته وی، در بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور فقط ۲۲ هزار میلیارد تومان پرداخت پاداش بازنشستگان فرهنگی تخصیص یافته بود که برای ۷۶ هزار نفر کافی نبود. با این حال، تلاش شد و در نهایت بیش از ۴۵ هزار میلیارد تومان در ۲ مرحله (پایان مهر و پایان بهمن‌ماه) برای این موضوع پرداخت شد.

 

تحول در اعتبارات زیرساختی مدارس و حمایت از آموزش مهارتی

وی با بیان اینکه از برنامه‌های کلیدی دولت در حوزه آموزش، توجه ویژه به زیرساخت‌های مدارس است، یادآورشد: در چهار حوزه«برچیده شدن مدارس سنگی و کانکسی»، «بازسازی مدارس فرسوده»، «تقویت مدارس خیرساز» و «توسعه فضاهای آموزشی جدید» اقدامات مهمی در حال انجام است.

درویش توضیح داد که در قانون بودجه ۱۴۰۴، اعتبارات زیرساختی نزدیک به ۲ برابر افزایش یافته و از ۱۷ هزار میلیارد تومان در سال قبل، به حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان رسیده است و این افزایش می‌تواند بسیاری از مشکلات در این حوزه را رفع کند.

رئیس امور آموزش و پرورش عمومی و مهارتی سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه تاکید ویژه‌ای بر توسعه آموزش‌های مهارتی شده‌است، گفت: براساس برنامه هفتم توسعه، باید تا پایان دوره برنامه نیمی از دانش‌آموزان به سمت آموزش‌های مهارتی سوق داده شوند و نهادهایی نظیر دانشگاه شهید رجایی، دانشگاه ملی مهارت و دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای برای تحقق این هدف نقش محوری دارند.

حمایت‌های مالی و رفاهی از فرهنگیان و دانش‌آموزان

وی یکی از اقدامات مهم دولت را پرداخت‌های رفاهی به فرهنگیان دانست که برای اولین بار در سازمان برنامه‌وبودجه مورد توجه قرار گرفته است و دیگر موارد کلیدی در این زمینه را تبدیل وضعیت معلمان و استخدام نیروهای جدید، تامین بودجه برای پرداخت حق‌التدریس‌ها و پاداش خدمات پایان سال و یارانه کاغذ برای کتب درسی اعلام کرد.

درویشی چنین به توزیع شیر یارانه‌ای برای هشت میلیون دانش‌آموز ابتدایی اشاره کرد و ادامه داد: برای اجرای این طرح در سال ۱۴۰۴، ۶ هزار میلیارد تومان بودجه اختصاص یافته است.

 

توجه به دانش‌آموزان مستعد و مدارس خاص

رئیس امور آموزش و پرورش عمومی و مهارتی سازمان برنامه و بودجه اعلام کرد: در سال ۱۴۰۳ تمرکز ویژه‌ای بر رفع مشکلات دانش‌آموزان مستعد و مدارس خاص، نظیر مدارس استثنایی و شبانه‌روزی، وجود داشته است و در این زمینه اقداماتی نظیر «۲ برابر شدن  اعتبارات زیرساختی ، «حمایت از تغذیه مدارس شبانه‌روزی و حمل‌ونقل مناطق محروم و عشایری» و «پذیرش رایگان دانش‌آموزان مستعد در مدارس درخشان» انجام شد.

درویشی با تاکید بر تلاش‌های گسترده برای افزایش اعتبارات زیرساختی  در سال ۱۴۰۴، اذعان داشت: توجه ویژه به مسائل تعلیم و تربیت در سازمان برنامه و بودجه، بخشی از تعهد دولت نسبت به نقش زیربنایی آموزش در توسعه کشور است. امیدواریم با این اقدامات، سالی پر از خیر و برکت برای مردم رقم بزنیم.

انتهای پیام/

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.