
به گزارش شهر و صنعت، تبلیغات دروغ و ۱۳ دروغ بزرگ دونالد ترامپ، رئیسجمهور پیشین ایالات متحده آمریکا، در اولین ماه بازگشت خود به کاخ سفید، نه تنها تبلیغات دروغ را ارائه داد بلکه اقداماتی نیز انجام داد که همراه با تبلیغات دروغ و اطلاعات نادرست بود. اظهارات ترامپ در این مدت، همانند دوره اول ریاستجمهوریاش، سرشار از اغراق و جعل بود. این تبلیغات دروغ به سرعت در رسانهها و شبکههای اجتماعی پخش شد و در فضای سیاسی ایالات متحده آثار عمیقی به جا گذاشت.
۱- داستان جعلی ۵۰ میلیون دلاری تهیه لوازم بهداشتی مردان برای حماس
تبلیغات دروغ ترامپ در این دوره، مربوط به داستانی بود که توسط سخنگوی مطبوعاتی او، کارولین لیویت، اعلام شد. او ادعا کرد که ترامپ طرح ۵۰ میلیون دلاری برای تأمین لوازم بهداشتی ویژه مردان در غزه را خنثی کرده است. این ادعا بلافاصله باعث شک و تردید شد زیرا دولت ترامپ هیچ مدرکی برای اثبات این ادعا ارائه نکرد. ترامپ نه تنها این مبلغ را تکرار کرد بلکه ادعای تحریکآمیز دیگری را مطرح نمود که این لوازم بهداشتی به حماس تعلق دارند. پس از مشخص شدن تخیل بودن مبلغ ۵۰ میلیون دلار، ترامپ این رقم را به ۱۰۰ میلیون دلار افزایش داد.
۲- سرزنش اوکراین برای شروع جنگ
ترامپ در واکنش به جنگ روسیه و اوکراین، اوکراین را به آغاز جنگ متهم کرد. او گفت: “شما هرگز نباید این جنگ را شروع میکردید، میتوانستید مذاکره کنید.” این اظهارات به وضوح شبیه به تبلیغات کرملین بود و رئیسجمهور آمریکا بهطور آشکار از نسخهای ساختگی از رویدادها پیروی میکرد.
۳- منحصربفرد بودن شهروندی بر اساس تولد
ترامپ در تلاش برای پایان دادن به حق شهروندی بر اساس تولد، ادعا کرد که تنها ایالات متحده این قانون را دارد. این ادعا نه تنها نادرست بود بلکه دهها کشور دیگر از جمله کانادا و مکزیک نیز این قانون را برای افرادی که در خاک آنها متولد میشوند، برقرار میکنند.
۴- تحریف بیشتر واقعیت ۶ ژانویه
ترامپ همچنان به ارائه نسخهای غیرواقعی از شورش ۶ ژانویه ۲۰۲۱ ادامه میدهد. او مدعی شد که افرادی که به نیروهای پلیس حمله کردند در حقیقت مورد حمله دولت قرار گرفتهاند. تبلیغات دروغ آشکار در حالی مطرح شد که وزارت دادگستری آمریکا اعلام کرده بود بیش از ۱۴۰ افسر پلیس در این روز مورد حمله قرار گرفتهاند.
۵- موجی از فریب در مورد سیاست آب کالیفرنیا
ترامپ در پی آتشسوزیهای لسآنجلس، تصمیمات ایالت کالیفرنیا را به استفاده از آب برای حفاظت از گونههای ماهی مرتبط دانست، در حالی که این دو هیچ ارتباطی با یکدیگر نداشتند. پس از آن نیز ادعا کرد که مقداری از آب آزادشده به لسآنجلس خواهد رسید، بدون اینکه دلیل موجهی برای این اقدام ارائه دهد.
۶- تبلیغات دروغ انتخاباتی که ترامپ حاضر نشد فراموش کند
ترامپ همچنان به ادعای تقلب در انتخابات ۲۰۲۰ ادامه داد. او در حالی که خود را پیروز انتخابات ۲۰۲۴ میدانست، به تکرار این ادعا در مورد انتخابات گذشته پرداخت.تبلیغات دروغ بیپایان همچنان بر فضای سیاسی آمریکا سایه افکنده است.
۷- ادعای در مورد بوکسورهای المپیک
ترامپ در تلاش برای محروم کردن ورزشکاران تراجنسیتی از شرکت در المپیک، داستانهای نادرستی را در مورد مدالآوران بوکس المپیک مطرح کرد. او ادعا کرد که این ورزشکاران مردانی بودند که جنسیت خود را تغییر دادهاند، در حالی که کمیته بینالمللی المپیک این ادعاها را رد کرده بود.
۸- همسایه شمالی خیالی رئیسجمهور
ترامپ پیش از ریاستجمهوری، ادعا کرده بود که مردم کانادا از ایده تبدیل شدن کشورشان به پنجاهمین ایالت آمریکا حمایت میکنند تبلیغات دروغ واضح بود، زیرا هیچگاه چنین حمایتی از سوی مردم کانادا وجود نداشته است.
۹- انتقاد از بایدن برای برنامهای که در زمان ترامپ راهاندازی شد
ترامپ پس از یک سانحه هوایی در ژانویه، دولت بایدن را برای ابتکار عمل در اداره هوانوردی فدرال سرزنش کرد، در حالی که این برنامه چند سال قبل در زمان خود او آغاز شده بود. ترامپ بدون ارائه مدرک، به نقد این برنامه پرداخت.
۱۰- فریب بیامان پرداخت تعرفه
ترامپ در حالی که از تعرفههای خود بر کالاهای چینی دفاع میکرد، هیچ اشارهای به این نکرد که در واقع این تعرفهها توسط واردکنندگان آمریکایی پرداخت میشود. بررسیها نشان دادند که آمریکاییها بهطور مستقیم هزینههای تعرفههای وضعشده را پرداختهاند.
۱۱- اغراق در مورد افزایش نرخ بیماری اوتیسم
ترامپ همچنان به ترویج نظریههای توطئهای مبنی بر اینکه واکسنهای دوران کودکی باعث اوتیسم میشوند، پرداخت. او ادعا کرد که نرخ ابتلا به اوتیسم در دو دهه گذشته بهطور چشمگیری افزایش یافته است، در حالی که افزایش واقعی به دلیل بهبود شیوههای غربالگری و آگاهی بیشتر بود.
۱۲- عملیات چین در کانال پاناما
ترامپ در یک سخنرانی ادعا کرد که چین کنترل کانال پاناما را در اختیار دارد، در حالی که حقیقت این است که کانال پاناما همچنان تحت کنترل پاناما است و هیچگونه واگذاری به چین صورت نگرفته است.
۱۳- ادعای ترامپ در مورد پیروزی با رای جوانان
ترامپ در حالی که ادعا میکرد در انتخابات ۲۰۲۴ پیروزی بزرگی در میان جوانان بهدست آورده است، نظرسنجیها نشان داد که او در واقع در این گروه رده پایینتری داشت و بسیاری از رایدهندگان جوان به کامالا هریس رای دادهاند.
تبلیغات دروغ یکی از روشهای بارز ترامپ در جهت فریب افکار عمومی است. این دروغها نه تنها بر روند سیاسی آمریکا تأثیر گذاشتهاند بلکه فضای عمومی را نیز بهدنبال خود متزلزل کردهاند.
انتهای پیام/