
به گزارش شهر و صنعت، کلیه مودیانی که به عرضه کالا یا ارائه خدمات اشتغال دارند مکلفند صورت حساب الکترونیکی معاملات خود را بر اساس دستورالعمل های سازمان مالیاتی صادر و نگهداری نمایند.
جزئیات انواع صورت حساب الکترونیکی مورد پذیرش سازمان مالیاتی
چندی قبل سازمان امور مالیاتی کشور اعلام کرده بود: مؤدیان اشخاص حقیقی که فروش خالص کالا و خدمات آنها تا پایان خردادبه ۱۴۴ میلیارد ریال برسد، از ابتدای مهرماه مکلف به صدور انواع صورت حساب الکترونیکی حسب مقررات مربوطه و ثبت آن در سامانه مودیان میباشند.
بر این اساس اگر فروش شخص حقیقی در سال ۱۴۰۳ از ۱۴٫۴ میلیارد ریال بیشتر بوده است، موظف است از ابتدای مهرماه به سامانه مودیان متصل شده و صورت حسابهای الکترونیکی صادر کند.
اگر فروش شخص حقیقی تا پایان آذرماه ۱۴۰۴ از این سقف بالاتر رود، موظف به صدور صورت حساب الکترونیکی از ابتدای فروردینماه ۱۴۰۵ خواهد بود.
اگر فروش شخص حقیقی تا پایان اسفندماه ۱۴۰۴ از این سقف بیشتر شود، موظف است از ابتدای تیرماه ۱۴۰۵ اقدام به صدور صورت حساب الکترونیکی کند.
بر اساس اصلاحیه مواد (۱)، (۲)، (۷) و (۸) آیین نامه اجرائی موضوع ماده (۹۵) قانون مالیات های مستقیم شماره ۸۸۴۰ مورخ ۲۲/ ۱/ ۱۴۰۱، انواع صورت حساب الکترونیکی که در سامانه مودیان مورد پذیرش قرار خواهد گرفت، بشرح ذیل می باشد:
ماده ۸ اصلاح شده آیین نامه : کلیه مودیانی که به عرضه کالا یا ارائه خدمات اشتعال دارند مکلفند صورت حساب معاملات خود را به شرح زیر صادر و نگهداری نمایند.
صورتحساب الکترونیکی صورت حسابی است دارای شماره منحصر به فرد مالیاتی، که در سه قالب زیر صادر می شود.
صورتحساب الکترونیکی نوع اول یا صورتحساب با اطلاعات کامل:
در این نوع صورتحساب اطلاعات کامل خریدار و فروشنده ثبت می گردد. این اطلاعات شامل : نوع فروش، نوع خریدار، تاریخ و زمان صدور صورتحساب، اطلاعات هویتی خریدار و فروشنده، مشخصات کالا یا خدمت می باشد.
نوع فروش شامل مواردی از قبیل بورس کالا، بورس انرژی، سامانه تدارکات الکترونیکی دولت، حق العمل کاری، پیمانکاری داخلی، صادراتی و نظیرآن، انواع معاملات طلا، جواهر و پلاتین، قبوض خدماتی، بلیط هواپیما و بارنامه می باشد.
با توجه به اینکه در این نوع صورتحساب الکترونیکی اطلاعات هویتی خریدار درج می شود، در صورتیکه شماره اقتصادی ( در خصوص اشخاص حقیقی شماره اقتصادی دریافتی از درگاه سازمان امور مالیاتی کشور و درخصوص اشخاص حقوقی شناسه ملی) درج شده جهت خریدار در سامانه مودیان دارای کارپوشه باشد، صورتحساب مذکور پس از ارسال توسط فروشنده و اعتبارسنجی و پذیرش توسط سامانه مودیان، در کارپوشه خریدار درج گردیده و در صورت تایید خریدار به عنوان اعتبار مالیاتی خریدار محسوب خواهد گردید.
صورتحساب الکترونیکی نوع دوم:
این صورتحساب است با اطلاعات کامل فروشنده و اطلاعات کامل کالا / خدمت و بدون اطلاعات خریدار است. از بابت این صورت حساب اعتبار مالیاتی برای خریدار قابل احتساب نمی باشد.
صورتحساب الکترونیکی نوع سوم:
این نوع از صورت حساب الکترونیکی، همان رسید پرداخت وجه صادره از دستگاه کارتخوان بانکی یا درگاه الکترونیکی پرداخت که حسب مقررات اعلامی سازمان امور مالیاتی کشور به عنوان پایانه فروشگاهی فروشنده(مودی) پذیرفته می شوند،می باشد. در این نوع از صورت حساب های الکترونیکی صرفا مبلغ پرداختی و مشخصات پذیرنده (شماره سوئیچ، شماره پذیرنده، شماره پایانه) ، شماره پیگیری، تاریخ و زمان پرداخت و حداقل مشخصات فروشنده وجود داشته و از بابت آن اعتبار مالیاتی برای خریدار قابل احتساب نمی باشد.
صورتحساب غیر الکترونیکی ( کاغذی ):
این نوع صورت حساب برای اشخاصی است که حسب مقررات و مهلت های قانونی مربوط امکان صدور صورت حساب غیر الکترونیکی را دارند، موضوعیت داشته و اقلام آن شامل کلیه اقلام صورت حساب الکترونیکی است به استثنای اقلام اطلاعاتی که از طریق سامانه مودیان نظیر: شماره منحصر به فرد مالیاتی به صورت حساب اضافه می شود.
به صورت خلاصه طبق اصلاحیه آییننامه اجرایی ماده (۹۵) قانون مالیاتهای مستقیم، کلیه مودیان عرضهکننده کالا یا خدمات مکلف به صدور صورت حساب الکترونیکی در سامانه مودیان هستند. صورت حسابهای الکترونیکی در سه نوع تعریف شدهاند:
نوع اول (با اطلاعات کامل): شامل مشخصات کامل خریدار و فروشنده؛ در صورت تأیید خریدار، اعتبار مالیاتی محسوب میشود.
نوع دوم: شامل اطلاعات کامل فروشنده و کالا/خدمت، بدون مشخصات خریدار؛ اعتبار مالیاتی ندارد.
نوع سوم: رسید پرداخت از کارتخوان یا درگاه پرداخت الکترونیکی؛ صرفاً شامل اطلاعات تراکنش و فروشنده.
انتهای پیام/
https://shahrosanaatkhabar.ir/?p=20617