×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : جمعه, ۲۶ اردیبهشت , ۱۴۰۴  .::.   برابر با : Friday, 16 May , 2025  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
سازمان بهزیستی؛ ایران در سال ۱۴۳۰ از سالخورده‌ترین کشورهای جهان است

به گزارش شهر و صنعت، رئیس سازمان بهزیستی گفت: در سال ۱۴۳۰ یکی از سالمندترین کشورهای دنیا هستیم و کشوری شدیداً سالخورده خواهیم بود.

اولین برنامه همکاری مشترک سازمان بهزیستی کشور با شورای عالی انقلاب فرهنگی با حضور دبیر عالی شورای انقلاب فرهنگی و معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشور صبح امروز در سازمان بهزیستی برگزار شد.

 

 

سازمان بهزیستی، ایران در سال ۱۴۳۰ از سالخورده‌ترین کشورهای جهان است

جواد حسینی رئیس سازمان بهزیستی در این مراسم با اشاره به ظرفیت‌های فرهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: سازمان بهزیستی مردمی‌ترین نهاد دولتی است؛ به طوری که از ۱۷۰ مأموریت این سازمان، بیش از ۹۰ درصد فعالیت‌های خود را به ۲۳ هزار مؤسسه مردمی سپرده است که هم از سازمان بهزیستی مجوز گرفته‌اند و هم از فعالیت‌های محول شده به آنان یارانه دریافت می‌کنند.

رئیس سازمان بهزیستی با اشاره به اقشار مختلف مردمی که تحت پوشش بهزیستی هستند گفت: حوزه بهزیستی به افراد پیش از تولد تا پس از مرگ خدمات متنوعی ارائه می‌دهد و تا زمانی که کسی مسئولیتی در بهزیستی مأموریتی نداشته باشد متوجه ابعاد فعالیت‌های بهزیستی نخواهد شد.

 

 

 

حسینی با اشاره به اینکه سازمان بهزیستی مولود انقلاب اسلامی است گفت: اگر بخواهیم مدل حکومت اسلامی را در آیات قرآن جستجو کنیم؛ در می‌یابیم که فلسفه حکومت پیامبران و حکومت در اسلام بر پایه عدالت است. قرآن می‌فرماید این استقرار عدالت به کمک مردم محقق خواهد شد. نیاز ما به شورای عالی انقلاب فرهنگی در همین جا شخص می‌شود زیرا سازمان بهزیستی از عینی‌ترین نهادهای تشکیلاتی است که اصالتاً برای گسترش عدالت شکل گرفته است.

وی با بیان اینکه مصمم هستیم خانه هنر افراد دارای معلولیت راه‌اندازی شود؛ گفت: توانبخشی در عرصه فرهنگی هنری گاهی به قدری تأثیرگذار است که ممکن است در عرصه توانبخشی پزشکی دست یافتنی نباشد. مصمم هستیم باشگاه کودکان بی‌سرپرست در منطقه اقدسیه راه اندازی شود و مصمم هستم مرکز راه‌اندازی توانمندی کودکان بی‌سرپرست در ظفر راه اندازی شود.

حسینی با بین اینکه در زمینه مسائل اجتماعی و کنترل آسیب‌های اجتماعی سه مرحله را طی کردیم؛ گفت: در مرحله اول به نصیحت گرایی آخرت گرایانه در اوایل انقلاب توجه داشتیم. در مرحله دوم به رویکرد کنترلی پلیسی در دهه ۶۰ پرداختیم. در مرحله سوم در میانه دهه ۷۰ با رویکرد علمی و فرهنگی به مسئله آسیب‌ها توجه کردیم. شورای عالی انقلاب فرهنگی مرکز ترویج سیاست‌های فرهنگی است.

 

 

 

وی با اشاره به حوزه سالمندان گفت: سند راهبردی جامعی که بتواند به موج سالمندی پرشتاب در کشور توجه کند خواهیم داشت. در سال ۱۴۳۰ یکی از سالمندترین کشورهای دنیا هستیم و کشور شدیداً سالخورده خواهیم بود.

حسینی با اشاره به رویکردهای خانواده محور در سازمان بهزیستی گفت: رشته من جامعه شناسی بوده و در رابطه با آسیب‌های اجتماعی می‌گوئیم یکی از ظرفیت‌های فوق العاده برای مواجهه با آسیب‌های اجتماعی خانواده است. در هیچ کجای جهان به اندازه ایران خانواده ارزشمند نیست. اگرچه خانواده در ایران هم دچار آسیب‌هایی شده است اما هنوز هم یک فرصت استثنایی برای کاهش آسیب‌های اجتماعی است لذا خانواده محوری در رئوس برنامه‌های ماست و همه برنامه‌ها با پیوست خانواده اجرا خواهد شد.

وی با اشاره به روند شتاب‌گیر سالمندی در کشور گفت: امروز با چالش بزرگ سالمندی مواجه‌ایم و پیش‌بینی می‌شود که در سال ۱۴۳۰ به یکی از سالمندترین کشورهای دنیا تبدیل شویم، در همین راستا، سازمان بهزیستی سند جامع سالمندی را با جدیت دنبال می‌کند و بخش بزرگی از تمرکز ما در این حوزه، بر توانمندسازی فرهنگی و معنوی سالمندان است؛ چراکه بسیاری از نیازهای آنان تنها با مداخلات پزشکی مرتفع نمی‌شود.

حسینی اضافه کرد: موضوع توان‌بخشی فرهنگی و معنوی جایگاه برجسته‌ای پیدا کرده است. وقتی کودکی دارای معلولیت در یک تئاتر هنری شرکت می‌کند یا نابینایی در مسابقات قرآنی می‌درخشد، عزت و امیدی در او ایجاد می‌شود که شاید ده‌ها جلسه کاردرمانی نیز نتواند آن را به وجود آورد.

وی راجع به ابتکارهای جدید سازمان گفت: بر این اساس، طرح «خانه هنر» ویژه توان‌یابان را طراحی کرده‌ایم و درصدد راه‌اندازی باشگاه‌های فرهنگی و هنری برای کودکان بی‌سرپرست و مراکز توانمندسازی در سراسر کشور هستیم.

رئیس سازمان بهزیستی با تأکید بر نقش خانواده در مداخلات اجتماعی اظهار کرد: نکته مهم دیگر، تأکید جدی ما بر خانواده‌محوری است. در آسیب‌های اجتماعی، نگهداری از فرزندان بی‌سرپرست، توان‌بخشی سالمندان و حتی در برنامه‌های اشتغال، ثابت شده است که هیچ جایگزینی برای خانواده وجود ندارد. ما در بهزیستی معتقدیم حتی ضعیف‌ترین خانواده، بهتر از بهترین مرکز نگهداری است.

وی ادامه داد: بر همین اساس، در طرح‌هایی مانند خانواده میزبان، فرزندخواندگی، شبه‌خانواده و پیوند مجدد با خانواده‌های زیستی، اولویت ما همواره بازگشت به آغوش خانواده است.

حسینی با اشاره به پیوند میان فرهنگ و حکمرانی مطلوب گفت: باور ما این است که سازه فرهنگی، ستون اصلی حکمرانی مطلوب است. اگر فرهنگ به‌درستی شکل بگیرد، سایر ابعاد توسعه، اعم از عدالت، سلامت، مشارکت اجتماعی، کاهش آسیب‌ها و ارتقای سرمایه اجتماعی نیز محقق خواهد شد.

وی با تأکید بر لزوم تعامل منسجم‌تر با شورای‌عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: ما نیازمند همکاری عمیق‌تر و منسجم‌تر با شورای‌عالی انقلاب فرهنگی هستیم؛ چراکه این شورا جایگاهی منحصربه‌فرد در شکل‌دهی به سیاست‌های فرهنگی کشور دارد و می‌تواند با استفاده از ظرفیت‌های علمی و راهبردی خود، ما را در جهت تحقق عدالت اجتماعی و فرهنگی یاری دهد.

رئیس سازمان بهزیستی در پایان گفت: ۱۲ برنامه در حوزه سالمندان در حال طراحی داریم؛ از جمله استفاده از ظرفیت مدارس برای آموزش سالمندان که از هفته آینده آغاز می‌شود، همچنین این سازمان سالانه ۴۰ هزار میلیارد تومان یارانه پرداخت می‌کند که هدف از آن، توانمندسازی افراد تحت پوشش و کاهش میزان پرداخت مستمری است.

 

انتهای پیام/

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.