
به گزارش شهر و صنعت، سرشماری ۱۴۰۵؛ رئیس مرکز آمار ایران گفت: در این دوره از سرشماری که سال آینده انجام میشود، خلاف سنوات گذشته، مراجعه مستقیم آمارگیران به منازل شهروندان به حداقل خواهد رسید و عمده اطلاعات جمعیتی و مسکونی از طریق پایگاههای اطلاعاتی دستگاهها گردآوری میشود.
سرشماری ۱۴۰۵ با رویکرد ثبتیمبنا/ کاهش مراجعه آمارگیران به منازل
سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال ۱۴۰۵ قرار است بر اساس فرمان رئیسجمهور و با تاکید بر روش «ثبتی مبنا»، تحولی بزرگ را در حوزه جمعآوری دادههای آماری کشور رقم بزند؛ بهطوری که به گفته غلامرضا گودرزی رئیس مرکز آمار ایران، در این دور از سرشماری بر خلاف سنوات گذشته، مراجعه مستقیم آمارگیران به منازل شهروندان به حداقل خواهد رسید و عمده اطلاعات جمعیتی و مسکونی از طریق پایگاههای اطلاعاتی دستگاهها گردآوری میشود.
غلامرضا گودرزی که برای ارایه جزئیاتی از برنامه های این مرکز در زمینه آماده سازی سرشماری نفوس و مسکن ۱۴۰۵ اعلام کرد: سرشماری عمومی نفوس و مسکن، رویدادی است که هر ۱۰ سال یکبار برگزار میشود و طی آن اطلاعات جامع و بهروز جمعیت و مسکن استخراج میشود.
وی افزود: امسال تصمیم گرفته شد این سرشماری با رویکرد ثبتیمبنا انجام گیرد، به این معنا که تمرکز بیشتر بر اطلاعات دستگاههای اجرایی است و مراجعه حضوری به منازل مردم به میزان قابلتوجهی کاهش مییابد.
سه مرحله اصلی سرشماری ۱۴۰۵
وی با تشریح مراحل اصلی سرشماری ۱۴۰۵ افزود: فرایند سرشماری در سه مرحله طراحی و مطالعات، آزمایشی و اجرای مرحله اصلی انجام می گیرد. مرحله طراحی از مدتها پیش آغاز شده است و طی آن، مدلهای مورد نیاز سرشماری طراحی و آزمایش شدند.
گودرزی اظهار داشت: از ابتدای سال ۱۴۰۴ نیز اجرای آزمایشی، با استفاده از دادههای دستگاههای اجرایی و در یک مقیاس کوچک، انجام خواهد شد. مرحله سوم، اجرای اصلی سرشماری ۱۴۰۵ است که در مهرماه یا آبانماه ۱۴۰۵ انجام میشود.
وی مهمترین تغییر این دوره را اجرای “ثبتیمبنا” سرشماری برشمرد و توضیح داد: بر خلاف دورههای قبلی، سرشماری امسال بهصورت گستردهای به دادههای موجود در سامانههای دولتی متکی است. ما بهجای مراجعه به درب منازل، با دستگاههایی مثل سازمان ثبتاحوال، وزارت کشور، آموزشوپرورش، وزارت رفاه و سایر نهادهای مرتبط همکاری خواهیم کرد. هدف این است که از اطلاعات این دستگاهها استفاده شود و مراجعه حضوری به مردم فقط در موارد خاص و ضروری انجام گیرد.
رئیس مرکز آمار ایران گفت: برای کاهش خطا و اطمینان از کیفیت دادهها، اطلاعات جمعآوریشده از دستگاههای مختلف با هم تطبیق داده شده و بررسی میشوند. این روش نهتنها باعث کاهش هزینهها و حفظ امنیت دادهها میشود، بلکه امکان آن را نیز میدهد که سرشماری ۱۴۰۵ سریعتر و دقیقتر انجام شود.
انتهای پیام/