×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : پنج شنبه, ۴ اردیبهشت , ۱۴۰۴  .::.   برابر با : Thursday, 24 April , 2025  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
سن بازنشستگی طبق آیین‌نامه اجرایی ،افزایش می یابد

به گزارش شهر و صنعت، سن بازنشستگی سرانجام  طبق آیین‌نامه اجرایی قانون افزایش سن بازنشستگی در دولت چهاردهم افزایش یافت و این سوال مطرح است که نحوه اجرای این آیین چگونه خواهد بود و با توجه به سوابق خدمتی بیمه‌پردازان، چقدر این افزایش شامل آنها می‌شود.

چالش‌ها و ضرورت‌های افزایش سن بازنشستگی

در بسیاری از کشورهای جهان، افزایش سن و امید به زندگی باعث ایجاد چالش‌هایی برای صندوق‌های بازنشستگی شده است. بسیاری از کشورها برای مقابله با این چالش‌ها، سن بازنشستگی را افزایش داده‌اند. به عنوان مثال، برخی کشورها حداقل سن بازنشستگی را به ۶۷ سال رسانده‌اند تا با افزایش سن و امید به زندگی هم‌راستا شوند. ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست و به دلیل کاهش متوسط سن بازنشستگی به ۵۱ سال، نیاز به اصلاحات در سن بازنشستگی احساس می‌شد.

در چنین شرایطی، مجلس شورای اسلامی در لایحه برنامه هفتم پیشرفت و به منظور کاهش ناترازی صندوق‌های بازنشستگی، سن بازنشستگی را برای گروه‌های مختلف افزایش داد و در همین راستا، بند الحاقی بند خ ماده ۲۹ لایحه در جلسه علنی روز ۲۸ آبان سال گذشته با موافقت دولت و کمیسیون برنامه به رأی گذاشته شد و به تصویب رسید همچنین شورای نگهبان ۲۴ دی ۱۴۰۲ از موافقت این شورا با افزایش سن بازنشستگی خبر داد.

آغاز تغییرات در سن بازنشستگی در ایران

مجلس شورای اسلامی در لایحه برنامه هفتم پیشرفت، سن بازنشستگی را برای گروه‌های مختلف افزایش داد و به تصویب رساند. این مصوبه با هدف کاهش ناترازی صندوق‌های بازنشستگی تصویب شد و به دنبال آن، دولت و شورای نگهبان نیز این تصمیم را تایید کردند.

آیین‌نامه اجرایی افزایش سن بازنشستگی

آیین‌نامه اجرایی قانون افزایش سن بازنشستگی در تاریخ ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ تصویب و به سازمان اداری و استخدامی و وزارت کار ابلاغ شد. این آیین‌نامه به جزئیات نحوه افزایش سن بازنشستگی و محاسبه سنوات الزامی بیمه‌پردازی پرداخته است.

نحوه محاسبه افزایش سن بازنشستگی برای بیمه‌پردازان

بر اساس آیین‌نامه اجرایی، بیمه‌پردازانی که بیش از ۲۸ سال سابقه بیمه‌پردازی دارند،این افزایش سن شامل حال آنها نمی‌شود. برای بیمه‌پردازانی که ۲۵ تا ۲۸ سال سابقه بیمه‌پردازی دارند، به ازای هر سال، ۲ ماه به سنوات بازنشستگی آنها افزوده می‌شود. این روند برای دیگر گروه‌ها نیز به تناسب سابقه بیمه‌پردازی ادامه دارد.

صندوق‌های بازنشستگی مشمول این قانون

این آیین‌نامه برای صندوق‌های بازنشستگی کشوری، لشگری، سازمان تأمین اجتماعی و دیگر صندوق‌های بازنشستگی فعال در کشور قابل اجراست. بیمه‌پردازانی که مطابق این قوانین کم‌تر از ۱۵ سال سابقه بیمه‌پردازی دارند، ۵ سال به سنوات بیمه‌پردازی آنها افزوده می‌شود.

شرایط بازنشستگی ایثارگران و مشاغل سخت و زیان‌آور

شرایط بازنشستگی ایثارگران، معلولان و شاغلان مشاغل سخت و زیان‌آور طبق قوانین خاص خود خواهد بود و از شمول احکام این آیین‌نامه خارج است. همچنین، شرایط بازنشستگی برای افراد شاغل در دستگاه‌های اجرایی نیز به ویژه برای کسانی که نیاز به ادامه اشتغال دارند، مشخص شده است.

شرایط ادامه اشتغال و بیمه‌پردازی

بر اساس این قانون، ادامه اشتغال و بیمه‌پردازی اشخاص شاغل در دستگاه‌های اجرایی موضوع ماده (۵) قانون مدیریت خدمات کشوری پس از احراز سنوات الزامی بیمه‌پردازی برای بازنشستگی با رضایت بیمه‌شده و موافقت دستگاه ذیربط بلامانع است. چنانچه دستگاه‌ها به خدمات برخی از کارکنان نیاز نداشته باشند، می‌توانند با موافقت معاون اول رئیس‌جمهور نسبت به صدور احکام بازنشستگی آنان اقدام کنند.

تاثیرات افزایش سن بازنشستگی بر وضعیت اجتماعی

این افزایش به‌طور مستقیم بر وضعیت اجتماعی و اقتصادی افراد تأثیر خواهد گذاشت. این تغییرات به‌ویژه برای کارکنان دولت و افرادی که به‌زودی در آستانه بازنشستگی هستند، چالش‌هایی را به همراه خواهد داشت. از سوی دیگر، افزایش سن بازنشستگی می‌تواند به افزایش تعداد افرادی که در بازار کار حضور دارند منجر شود که این امر می‌تواند در کاهش بیکاری و تقویت اقتصاد کشور تأثیرگذار باشد.

همچنین طبق این قانون، بازنشستگی بیمه‌پردازانی که پیش از تکمیل سنوات الزامی مقرر در ماده (۲) این آیین نامه متقاضی و حائز شرایط بازنشستگی، وفق قوانین و مقررات صندوق مربوط هستند، بلامانع است. حقوق بازنشستگی این افراد متناسب با سنوات مندرج در ماده یادشده به نسبت سنوات بیمه پردازی آنها به سنوات الزامی بیمه پردازی برای بازنشستگی آنها برقرار و پرداخت می‌شود.

نتیجه‌گیری

این یک سیاست اقتصادی است که در بسیاری از کشورها به‌منظور بهبود وضعیت مالی صندوق‌های بازنشستگی اعمال می‌شود. در ایران نیز این سیاست به‌منظور رفع بحران‌های مالی صندوق‌های بازنشستگی و تأمین منابع مورد نیاز برای بازنشستگان در حال اجرا است. با این حال، این تغییرات باید به‌طور تدریجی و با دقت اجرا شود تا از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری گردد و بازنشستگان به شرایط زندگی مناسب دست یابند.

انتهای پیام/

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.