
به گزارش شهروصنعت، طرح اکرام و ایتام؛ دست تقدیر پدرش را از او گرفته و حالا مادر به تنهایی مسئولیت نگهداری چهار یا پنج فرزند قد و نیمقد را بر دوش میکشد. بار زندگی به قدری سنگین است که توانش بریده است و دستان ظریف و نحیف او که زمانی نرم و لطیف بودند. حالا سخت و خشن شدهاند، نشانهای از سالها سختی و مشقت.
هر چند او با همه وجود تلاش میکند که چرخ زندگی را بچرخاند، گاهی دچار کمبود میشود و نیازمند کمک از یارانی است که در طرح اکرام و ایتام کمیته امداد امام خمینی (ره) حضور دارند. خیران یتیمنواز، همیشه دستبهدست هم دادهاند تا در این راه همراه او باشند و در سختیها او را یاری دهند.
طرح اکرام و ایتام؛ چشمهای اشکبار و دلی سرشار از امید
چشمان این خیر نیکوکار پر از اشک است، بهطوری که نمیتواند از خاطرات خود درباره یتیمنوازی بگوید. او از مولای یتیم نوازش در کوچههای کوفه آموخته که کمک به یتیمان یک امر الهی است. اما در دلش واهمه دارد که سخن از کارهای خیر خود به زبان بیاورد. او میگوید که با خداوند معامله کرده است و در مقابل آن هیچ چیزی از خداوند نخواسته است. صدای او به لرزه میافتد، اشک در چشمانش حلقه میبندد و میگوید: «من با خدا معامله کردهام.»
طرح اکرام و ایتام؛ تجربه شیرین حمایت از یتیمان
این خیر نیکاندیش میگوید که اولین فرزند معنوی خود را از دیار سیستان و بلوچستان حدود ۲۰ سال پیش گرفت. در آن زمان خودش هم جوان بود و فرزند داشت.
یک دختر بلوچ اهل سنت که پدرش در قید حیات نبود و تقدیر او را آسمانی کرده بود، به عنوان فرزند معنوی پذیرفت. این اقدام او نقطه آغاز ورودش به طرح «اکرام ایتام» کمیته امداد امام خمینی (ره) بود. او اعتقاد دارد که از همان لحظهای که حسنیه را به عنوان فرزند معنوی پذیرفت، نگاهش به زندگی تغییر کرد و با این عمل، احساس مسئولیتش نسبت به جامعه و بهویژه به یتیمان بیشتر شد.
طرح اکرام و ایتام؛ چشماندازی جدید به زندگی
این خیر ادامه میدهد که روز به روز خداوند به او و خانوادهاش لطف میکرد و احساس میکرد که زندگیشان از آن لحظه بیشتر از قبل برکت مییابد. او میگوید: «با هر قدمی که در حمایت از یتیمان برداشتم، درهای نعمتهای الهی بیشتر به روی من گشوده میشد.» این تغییر نگرش در زندگی او به وضوح آشکار بود.
در اولین نوروزی که حسنیه به قلب او جا باز کرده بود، او هدیههایی برای این دختر بلوچ تهیه کرد و در کنار جشنهای عید، نامهای از سوی حسنیه دریافت کرد. نامهای که در آن او به مادر خطاب شده بود. این کلمات ساده، اما عمیق، اشکهای او را جاری ساخت و او را به شدت تحت تاثیر قرار داد.
طرح اکرام و ایتام؛ ادامه مسیر در کنار فرزندان معنوی
حسنیه بزرگ شده و اکنون به خانه بخت رفته است. این خیر نیکوکار همچنین از حمایت دیگر کودکان یتیم خبر میدهد که برخی از آنها به بازار کار پیوستهاند و برخی هم تشکیل زندگی دادهاند. اما آنچه که بیش از هر چیزی برای او ارزشمند است، خاطرهی خوش حمایت از حسنیه و سایر فرزندان معنوی است.
او میگوید: «نگاهم به زندگی تغییر کرده است و اکنون اعتقاد دارم که آنچه خداوند به من داده است، فقط برای من نیست و باید بخش عمدهای از دارایی و توانم را در اختیار نیازمندان قرار دهم.»
طرح اکرام و ایتام؛ پزشکان و جراحان در کنار یتیمان
محمد نکوهی، پزشک و جراح عمومی اهل مشهد، یکی دیگر از حامیان طرح اکرام ایتام است. او با تخصص خود به بسیاری از بیماران کمک میکند، اما مشغلههای کاری او را از انجام کارهای خیر باز نداشته است.
او در حال حاضر از ۴۰ فرزند یتیم تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) حمایت میکند. محمد همچنین به آیهای از قرآن کریم اشاره میکند که در آن آمده است: «در مال شما حقی برای نیازمندان است.» او کمک به یتیمان را نه تنها یک وظیفه انسانی، بلکه یک مسئولیت دینی میداند.
طرح اکرام و ایتام؛ اعتماد در طول سالها
او میگوید که حمایت از یتیمان در طرح اکرام و ایتام کمیته امداد به راحتی حاصل نمیشود. در دوران جوانی، او شاهد پیوند خوب و ارزشمندی بین پدرش و کمیته امداد بود، زمانی که پدرش افراد نیازمند را به این نهاد معرفی میکرد. او با بیان این تجربه، میگوید: «این رابطهها و آموزههای خانوادگی، به من انگیزه داد که برای یاری یتیمان وارد این طرح بشوم.»
طرح اکرام و ایتام؛ همراهی برای رفع مشکلات
ابراهیم عبدی، یکی دیگر از حامیان طرح اکرام و ایتام ، در جزیره قشم زندگی میکند. او حدود ۸ سال پیش با مشکلی بزرگ در زندگی مواجه شد که باعث شد به درگاه خداوند پناه ببرد. در میان راز و نیاز با خدا، تصمیم گرفت که اگر مشکلش حل شود، حمایت از ۵۰ فرزند یتیم را در دستور کار قرار دهد.
این نیت خیر، باعث شد تا مشکلش به زودی برطرف شود و از آن زمان به حمایت از یتیمان در کمیته امداد بپردازد. او نیز به تأثیرات مثبت کار خیر اشاره میکند و میگوید: «کارهای خیر در زندگی من برکت به همراه داشته است و این برکتها باعث شده است تا دوستان و آشنایانم را نیز به انجام کارهای خیر تشویق کنم.»
طرح اکرام و ایتام؛ حمایت از ۱۰۲ فرزند یتیم
مهسا انصاری، داروساز و مادر معنوی ۱۰۲ فرزند یتیم، میگوید: «هرچند که در ابتدا توان مالی بالایی نداشتم، اما با گذر زمان و حمایت از کودکان یتیم، درهایی از برکت به زندگیام گشوده شد.» او که از همان ابتدا با حمایت از دو کودک یتیم آغاز کرده بود، حالا از بیش از صد کودک یتیم حمایت میکند و در طول این سالها، تجربههای زیادی از تاثیرات مثبت این حمایتها داشته است.
نیکوکاران در طرح اکرام و ایتام و محسنین
کمیته امداد امام خمینی (ره) هر ساله در ماه مبارک رمضان پویشی به نام «عشق علی(ع)» را برگزار میکند که هدف آن جذب حامیان برای طرح اکرام ایتام و محسنین است. با مشارکت در این طرح، مردم نیکوکار میتوانند یک یا چند فرزند یتیم را تحت حمایت قرار دهند و در رفع مشکلات و نیازهای اساسی این خانوادهها نقش موثری ایفا کنند.
ثبتنام در طرح اکرام ایتام و محسنین
طرح اکرام و ایتام؛ یکی از موثرترین برنامههای کمیته امداد امام خمینی (ره) است که در آن هزاران کودک یتیم و فرزند محسنین تحت حمایت خیران و حامیان قرار میگیرند.
افراد میتوانند از طریق سایت «حامی باش» یا مراجعه به دفاتر کمیته امداد، ثبتنام کرده و از این طرح خداپسندانه پشتیبانی کنند. تا به امروز، بیش از ۵۱۵ هزار فرزند یتیم و محسنین تحت پوشش این طرح قرار گرفتهاند و حمایتهای مالی و معنوی از سوی حامیان در سراسر کشور در حال اجرا است.
انتهای پیام/