×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : پنج شنبه, ۴ اردیبهشت , ۱۴۰۴  .::.   برابر با : Thursday, 24 April , 2025  .::.  اخبار منتشر شده : 5 خبر
مهمترین اتفاقات سال ۱۴۰۳ در پایتخت چه بود؟

به گزارش شهر وصنعت، مهمترین اتفاقات سال ۱۴۰۳؛ تهران با جمعیت حدود ۱۴ میلیون نفر، کلانشهر بزرگی که روزانه ۲۰ میلیون سفر دارد، در سال ۱۴۰۳ با اتفاقات و رخدادهای مختلفی روبه‌رو بود از سفرهای رییس جمهور به شهرستان‌های استان، تغییر استانداران و فرمانداران، توسعه حمل و نقل عمومی با ورود تاکسی‌ها و اتوبوس‌های برقی و حوادث ریز و درشت آتش‌سوزی تا بازداشت «آرسن لوپن» و قتل دانشجوی دانشگاه تهران  مهمترین اتفاقات سال ۱۴۰۳ این کلانشهر بود.

 سفرهای استانی رییس جمهور به همه شهرستان‌های استان تهران در قالب پنج سفر یکی از  مهمترین اتفاقات سال ۱۴۰۳ بود که محمدصادق معتمدیان استاندار تهران در جلسه برنامه ریزی و توسعه استان تهران با حضور رییس جمهور گفت: حضور میدانی رییس‌جمهور و شنیدن مستقیم سخنان اقشار مختلف مردم در پنج دور سفر به شهرستان‌ها، بیانگر رویکرد مردمی دولت چهاردهم و اهمیت به مسایل و مشکلات مردم است.

مهمترین اتفاقات سال ۱۴۰۳ در پایتخت چه بود؟

مهمترین اتفاقات سال ۱۴۰۳؛ در این سفرها از جمله چالش‌های اساسی مطرح شده استان تهران، مساله تامین آب شرب در شهر تهران و مناطق مختلف آن بود که تدابیر و پیش‌بینی‌های لازم برای تسریع در پروژه‌های مرتبط با آب، تصفیه فاضلاب و تکمیل پروژه‌های آب و فاضلاب در سطح استان انجام شد.

مسعود پزشکیان در پنج مرحله جداگانه به شهرستان‌های استان تهران سفر کرد و از نزدیک در جریان مشکلات و دغدغه‌های مردم این شهرستان‌ها قرار گرفت.

مهمترین اتفاقات سال ۱۴۰۳ ؛ رییس‌جمهور در این پنج دوره سفر به شهرستان‌های استان تهران شامل قرچک، پاکدشت، ورامین، پیشوا، پردیس، فیروزکوه، ‌ دماوند، اسلامشهر، بهارستان، رباط کریم، شهریار، قدس و ملارد سفر کرد؛ ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان تهران با هدف جمع‌بندی سفرهای استانی دکتر پزشکیان در محل استانداری تهران برگزار شد.

رییس‌جمهور در جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان تهران، گفت: با همه تهدیدها، بیشترین فرصت‌ها در تهران نهفته است و به هیچ وجه قابل قبول نیست که در اداره شهر تهران درمانده باشیم.

مهمترین اتفاقات سال ۱۴۰۳؛ معرفی استاندار و فرمانداران تهران

محمدصادق معتمدیان استاندار تهران روز ۲۹ مهرماه ۱۴۰۳ به عنوان بیست و چهارمین استاندار این استان از سوی دولت چهاردهم معرفی شد. وی از سال ۱۳۹۷ تا ۱۳۹۹ به عنوان استاندار خراسان جنوبی و از سال ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۰ به عنوان استاندار خراسان رضوی در دولت دوازدهم فعالیت کرده است. مهرماه ۱۴۰۰ تاکنون به عنوان استاندار آذربایجان غربی بوده و ۲۹ مهرماه ۱۴۰۳ به عنوان استاندار تهران معرفی شد.

همچنین استاندار تهران در حدود پنج ماه فعالیت خود در سکان استانداری به همه شهرستان‌های استان سفرهایی داشته و برای موضوعات مختلف کارگروه‌هایی در مسیر توسعه، ایجاد فرصت‌های شغلی و توجه خاص به واحدهای تولیدی و صنعتی در برنامه کاری خود داشته است.

براساس اطلاعات موجود با توجه به پنجمین دوره سفرهای استانی رییس‌ جمهور به استان تهران، در کمتر از یک ماه ۱۳ سفر شهرستانی به مناطق مختلف این استان از مهرماه ۱۴۰۳ تا پایان اسفندماه انجام شد که اقدامی کم‌سابقه است.

همچنین فرمانداران شهرستان‌های استان تهران با احکامی از سوی استاندار معرفی شدند که حسین خوش‌اقبال به عنوان فرماندار شهرستان تهران معرفی شد.

مهمترین اتفاقات سال ۱۴۰۳؛ کاهش حوادث پلیسی در تهران

رییس پلیس پایتخت هم با بیان اینکه سال ۱۴۰۳ از آرامش و استراحت خود گذشتیم تا امنیت مردم را برقرار کنیم، گفت: با اقدامات صورت گرفته در سال جاری، ۱۹ درصد کاهش سرقت داشتیم. رشد ۲۳ درصدی کشف یکی دیگر از اقدامات پلیس بود تا بخشی از دینی که مردم به گردن ما دارند را ادا کنیم.

سردار عباسعلی محمدیان اظهار کرد: در سال جاری همچنین ۱۶ میلیون بار تلفن‌های مرکز فوریت‌های انتظامی به صدا درآمد و از این تعداد ۵.۵ میلیون تلفن تبدیل به ماموریت شدو رشد پنج درصدی در این حوزه داشتیم که نشان اعتماد مردم به پلیس است.

مهمترین اتفاقات سال ۱۴۰۳ ؛وی با بیان اینکه ۱۹ تن موادمخدر در سال ۱۴۰۳ در تهران کشف شد، گفت: بیش از ۵۰ درصد شرارت‌ها در تهران کاهش پیدا کرد و با کسانی که با قمه‌کشی و بستن خیابان‌ها آرامش مردم را برهم زندند برخورد قاطع شد و برخی از این اشرار در صحنه مورد گلوله پلیس قرار گرفتند.

مهمترین اتفاقات سال ۱۴۰۳؛ ۷۰ مورد آتش‌سوزی بزرگ و کوچک در پایتخت

مهمترین اتفاقات سال ۱۴۰۳؛براساس داده‌های آماری از سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران از ابتدای سال ۱۴۰۳ تا روزهای پایانی این سال حدود ۷۰ مورد آتش‌سوزی که قابلیت انتشار اخبار داشته، رخ دادهکه البته برخی موارد دیگر که به دلیل جزیی بودن آتش‌سوزی از سوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران منتشر نشده است.

آتش‌سوزی مربوط به بازار آهن شادآباد، یکی از طبقات بیمارستان شریعتی، آتش‌سوزی کارخانه لاستیک شهریار و چند مورد آتش‌سوزی خوابگاه دانشجویان جزیی از  مهمترین اتفاقات سال ۱۴۰۳ حوادث آتش‌سوزی در سال ۱۴۰۳ بود. که در بازار آهن تهران که روز ۲۱ مهرماه رخ داد ۱۲۰ واحد در آتش سوخت که حدود ۲ هزار میلیارد تومان خسارت این آتش‌سوزی بوده است.

نخستین حادثه آتش‌سوزی در روز اول فروردین ۱۴۰۳ و آتش‌سوزی یک انبار ۲ طبقه نگهداری موادغذایی در سه راه تهرانپارس بود که آتش‌سوزی در یک ساختمان با سقف شیروانی رخ داده است. این محل به انبار نگهداری موادغذایی تبدیل شده و مقداری هم کاغذ و مواد قابل اشتعال دیگر مانند قوطی‌های روغن در آن قرار داشت که مورد مصدومیت نداشت.

اول فروردین ماه با اتفاقات ریز و درشتی از جنس سرقت تا آتش‌سوزی همراه بود پس از تماس و اعزام موتورلانس برای کمک به شهروندان در شمال تهران، کیف حامل تجهیزات اورژانسی از جعبه عقب موتورلانس سرقت شده است. تکنسین اورژانس پس از بررسی آمبولانس یک پایگاه اورژانس در مرکز تهران با باز بودن در آمبولانس مواجه و متوجه شدند که دستگاه شوک از داخل آن به سرقت رفته است.

مهمترین اتفاقات سال ۱۴۰۳؛ دستگیری آرسن‌لوپن پایتخت

مرکز اطلاع‌رسانی پلیس پایتخت سه‌شنبه شب ششم شهریور ۱۴۰۳ از شناسایی و دستگیری سارقی که به «آرسن لوپن» مشهور شده، خبر داد. با توجه به اینکه ویدئوهایی از موبایل قاپ مشهور به «آرسن لوپن» در شبکه‌های مجازی منتشر شده بود که در محلات مختلف تهران با شگردی خاص اقدام به سرقت می‌کرد. دستگیری این فرد در دستور کار پلیس قرار گرفت.

شیوه سرقت خاص و آرامش او حین سرقت دلیل بر شهرت این سارق بود که با همدستان خود اقدام به موبایل قاپی از شهروندان می‌کرد. پلیس تهران بزرگ در همین روز اعلام کرد که با تلاش کارآگاهان، سارق حرفه‌ای گوشی‌های تلفن همراه مشهور به «آرسن لوپن» شناسایی و به همراه همه همدستان دستگیر شدند.

موبایل‌قاب معروف تهران در همین زمینه گفت که معتاد نیست و از فرط تنگدستی اقدام به سرقت می‌کرده است. همدستش همکلاسی وی بوده است و سوژه‌ها را از میان افرادی که حواسشان به صحبت با گوشی بود؛ انتخاب می‌کردیم.

آرسن‌لوپن معروف پایتخت ادامه داد: مکان سرقت برای ما مهم نبود؛ با موتورسیکلت در خیابان‌ها چرخ می‌زدیم تا سوژه مورد نظر را بیابیم. شغلم خیاطی است یک ماه است که بار دیگر به موبایل‌قاپی مشغول شده‌ام چون خیاطی کفاف مخارج زندگی‌ام را نمی‌داد. زمانی که اولین فیلمم را در شبکه‌های اجتماعی دیدم با همدستم متواری شدیم و بعد از آن سرقتی انجام ندادیم.

مهمترین اتفاقات سال ۱۴۰۳؛ قتل امیرمحمد خالقی دانشجوی دانشگاه تهران

امیرمحمد خالقی درمیان، دانشجوی دوره کارشناسی رشته مدیریت کسب و کار دانشگاه تهران، چهارشنبه شب، ۲۴ بهمن‌ماه در محدوده پل گیشا و هنگام مراجعه به خوابگاه کوی دانشگاه، توسط دو سارق موتورسیکلت‌سوار با سلاح سرد مورد ضرب و جرح قرار گرفته و پس از انتقال به بیمارستان شریعتی توسط نیروهای اورژانس، صبح پنجشنبه ۲۵ بهمن به دلیل شدت جراحات دارفانی را وداع گفت.

مهمترین اتفاقات سال ۱۴۰۳؛ توسعه حمل و نقل عمومی با ورود تاکسی و اتوبوس‌های برقی

یکی از برنامه‌های اصلی در بخش توسعه حمل و نقل عمومی در سال ۱۴۰۳ نیز به ورود تاکسی‌ها و اتوبوس‌های برقی به ناوگان عمومی تهران بود که در همین زمینه شادی مالکی، مدیرعامل سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهر تهران ۹ خردادماه از آغاز بکار هزار دستگاه تاکسی برقی در خیابان‌های شهر تهران خبر داد و گفت: با توجه به تخصیص پلاک تاکسی به خودروهای برقی و طی شدن مراحل ثبت‌نام و آغاز فرآیند واگذاری این خودرو در کمتر از یک ماه آینده شاهد حضور و فعالیت این خودروها در سطح شهر هستیم.

در همین راستا آیین تحویل و ورود یک هزار دستگاه تاکسی‌ برقی جدید روز ۲۱ خرداد برگزار شد که ۲۰۰ دستگاه در نیمه سوم خرداد وارد ناوگان تاکسیرانی پایتخت شد و مابقی تاکسی‌ها نیز در سه هفته آتی و طی روال اداری واگذاری به تاکسیرانان وارد چرخه خدمات‌رسانی می‌شوند.

براساس برنامه‌ریزی مدیریت شهری،  مهمترین اتفاقات سال ۱۴۰۳؛در این روز ‌یک هزار دستگاه رونمایی شد اما برنامه‌ریزی ورود ۲۷ هزار تاکسی تا پایان سال ۱۴۰۳ و فعالیت ۱۰ هزار ون برقی در مسیر فرودگاه امام خمینی(ره) از دیگر برنامه‌ها بود. در همین راستا بیش از ۷۰ ایستگاه شارژ برای این خودروها احداث شد.

مهمترین اتفاقات سال ۱۴۰۳؛ برای ورود اتوبوس‌های برقی نیز اقدامات جدی انجام شد همانطوری که مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی تهران از راه‌اندازی نخستین خط اتوبوس برقی از روز چهارم اسفند در مسیر جمهوری – بهارستان پایتخت خبر داد و گفت: این خط در مسیر جمهوری – بهارستان به طول ۴.۵ کیلومتر و دارای ۱۰ ایستگاه در مسیر رفت و ۱۴ ایستگاه در مسیر برگشت است.

احمد قیومی ادامه داد: اکنون ۱۰ دستگاه اتوبوس برقی هایگر در این مسیر فعال شده‌اند و علاوه بر آن، ۲۵ دستگاه اتوبوس جدید شرکت خودرو سرویس شهر نیز در این خط فعالیت دارند. راه‌اندازی این خط گام مهمی در جهت کاهش آلودگی هوا، توسعه حمل ونقل عمومی پاک و بهبود کیفیت خدمات‌رسانی به شهروندان است و بی تردید با توسعه این ناوگان، شاهد تحولی مثبت در سیستم حمل‌ ونقل پایتخت خواهیم بود.

همچنین همزمان با شب میلاد امام حسن مجتبی (ع) در روز ۲۵ اسفند، سه ایستگاه شارژ خودروهای برقی در سه نقطه از تهران (پایانه بعثت، ایستگاه تقی‌آباد و ایستگاه پایانه جدید شرق) به بهره‌برداری رسید.

مهمترین اتفاقات سال ۱۴۰۳؛ براساس آمارهای شهرداری تهران، تعداد اتوبوس‌های برقی تهران از ۸۶۰ دستگاه به حدود سه هزار دستگاه رسیده و پیش‌بینی می‌شود این تعداد در سال آینده به ۵۵۰۰ تا ۶ هزار دستگاه افزایش یابد.

البته در فاز نخست این طرح تمام ۱۸۹ دستگاه اتوبوس برقی وارد کشور شد، از این تعداد، ۷۵ دستگاه اتوبوس در چهار خط فعال شدند و با اضافه شدن ۱۱۴ دستگاه دیگر، تمام ناوگان پیش‌بینی‌شده در این فاز عملیاتی شده است.

انتهای پیام/

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.