×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : پنج شنبه, ۴ اردیبهشت , ۱۴۰۴  .::.   برابر با : Thursday, 24 April , 2025  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
چاقی میانگین امید به زندگی را کاهش می‌دهد

به گزارش شهروصنعت،چاقی؛کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: چاقی به عنوان آسیب سبک زندگی مدرن نه تنها باعث بیماری جدی می‌شود بلکه به طور قابل توجهی میانگین امید به زندگی عمومی را کاهش می‌دهد.

سپیده دولتی روز پنجشنبه افزود: در کشور شاهد افزایش ۲ تا سه برابری در شیوع اضافه وزن  هستیم که علت آن شهرنشینی، سبک زندگی کم تحرک و افزایش مصرف غذاهای فرآوری شده پرکالری است.

وی اظهار کرد: از آنجایی که چاقی یک مسئله بهداشت عمومی است، افزایش هشداردهنده چاقی در دوران کودکی نشان‌دهنده بار عظیم پیشگیری از بیماری‌های مزمن در سیستم‌های مراقبت‌های بهداشت عمومی آینده در کشور است.

این کارشناس با اشاره به افزایش ضافه وزن میان دانش‌آموزان، گفت: وزارت آموزش و پرورش باید سیاست‌های سطح مدرسه از جمله برنامه‌های منظم برای فعالیت بدنی در مدرسه را بهبود بخشد و مواد غذایی ناسالم را از دسترس دانش آموزان خارج کند و الگوی استفاده از غذایی سالم را آنها آموزش دهد.

مطالعات نشان می دهد بزرگسالانی که در ۴۰ سالگی چاق بودند، ۶ تا ۷ سال از عمر مورد انتظار خود را از دست دادند.

دولتی تصریح کرد: چاقی در بزرگسالی پیش‌بینی کننده قوی مرگ زودرس است. مطالعات نشان می دهد بزرگسالانی که در ۴۰ سالگی چاق بودند، ۶ تا ۷ سال از عمر مورد انتظار خود را از دست دادند.

 امسال سازمان جهانی بهداشت در خصوص روز جهانی چاقی (۴ مارس مصادف با چهاردهم اسفند ماه) در بیانیه خود اعلام کرده است که “همه کشورها از دستیابی به اهداف سازمان جهانی بهداشت در مورد چاقی تا سال ۲۰۲۵ بازمانده اند” و این نشان می دهد که سیاست ها و راهکارها برای کنترل  اضافه وزن در دنیا کارآمد نبوده است. کشورهای با درآمد پایین و متوسط بیشترین افزایش، بیشترین تعداد و کمترین احتمال دستیابی به اهداف سازمان جهانی بهداشت را تجربه می کنند.

به گفته وی، برآورد می شود که BMI بالا، سالانه ۹۹۰ میلیارد دلار برای خدمات بهداشتی در سراسر جهان هزینه داشته باشد (۱۳ درصد هزینه مراقبت های بهداشتی). این هزینه ها، مربوط به هزینه های مستقیم خدمات پیشگیرانه، تشخیصی و درمانی و هزینه های غیرمستقیم بهره وری از دست رفته شامل غیبت کارکنان از محل کار به دلایل بهداشتی مرتبط با چاقی، کاهش بهره وری در حین کار و مرگ و ناتوانی زودرس است. باید توجه داشت چاقی، خطر ابتلا به بسیاری از بیماری ها از جمله دیابت، سرطان ها و بیماری های قلبی را افزایش می دهد.

چاقی بر کیفیت زندگی تأثیر می‌گذارد

کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه چاقی بر جنبه‌های جسمی و روانی و اجتماعی کیفیت زندگی تأثیر می‌گذارد، گفت: خطر ابتلا به هرگونه بیماری مزمن پزشکی در چاقی در مقایسه با افراد دارای اضافه وزن تقریبا ۲ برابر است.

دولتی افزود: پیشگیری از چاقی یک عامل حیاتی در کنترل بیماری‌های غیرواگیر از جمله دیابت، بیماری‌های قلبی عروقی، سکته مغزی، فشار خون بالا، سرطان و مشکلات روانی است؛ بنابراین باید مداخلات موثرتر اجرا شود تا بتوانیم روند شیوع چاقی و اضافه وزن را کنترل کنیم.

رویکرد خانواده محور بهترین مداخله برای کاهش وزن

کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر مداخلات خانواده محور، اظهار داشت: رویکرد خانواده محور بهترین مداخله برای کاهش وزن در میان بیماران دارای اضافه وزن است همچنین یک رژیم غذایی کم‌چرب با پروتئین بالا باعث حفظ وزن می‌شود.

وضع مالیات قابل توجه برای مواد غذایی ناسالم و تخصیص یارانه به غذای سالم، راهبردهای مهمی برای پیشگیری از چاقی است.

دولتی ادامه داد: وضع مالیات قابل توجه برای مواد غذایی ناسالم و تخصیص یارانه به غذای سالم، راهبردهای مهمی برای پیشگیری از چاقی است و خط مشی بهداشت عمومی باید بر طراحی جوامع دوستدار همچنین همکاری سازمان‌های مسئول با ایجاد مسیرهای دوچرخه سواری و پیاده روی، دسترسی آسان به غذای سالم و ایمن تمرکز کند.

 

بر اساس گزارش مرکز تحقیقات  ایران، حدود ۱۶ درصد کودکان و نوجوانان و حدود ۶۰ درصد افراد بالغ به چاقی و اضافه وزن دچار هستند همچنین حدود ۲۲ نوع سرطان از جمله سرطان‌های سینه و پروستات در اثر اضافه وزن  افزایش می‌یابد و باعث می‌شود بیماری‌های گوارشی مانند سنگ کیسه صفرا، ریفلاکس و آسم زیاد شود.

شیوع  اضافه وزن به عنوان یکی از عوامل عمده ابتلا به بیماری‌های مزمن است و اهتمام به مقابله با این معضل در راستای آینده‌نگری سلامت جامعه ایرانی یکی از اصلی‌ترین اولویت‌ها در حوزه پیشگیری اولیه و ثانویه به شمار می‌آید.

۸۲ درصد افراد بالای ۳۰ سال در شهرها و ۷۲ درصد نیز در روستاها افزایش وزن دارند یا به اضافه وزن مبتلا هستند.

انتهای پیام/

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.