
به گزارش شهر و صنعت از رباطکریم، کاروانسرای حاج کمال؛ شهرداری رباطکریم با تاکید بر حفاظت از آثار فرهنگی تاریخی و اهمیت بهبود کیفیت زندگی در بافتهای تاریخی، فرآیند تملک و آزادسازی حریم کاروانسرای حاج کمال در محله را از سال گذشته در دستور کار خود قرار داد و با هماهنگی نهادهای شهرستان به ویژه دستگاه قضایی نسبت به این مطالبه دیرینه و چندین ساله اهتمام ورزید.
فرآیند آزادسازی حریم درجه یک کاروانسرای حاج کمال آغاز شد
امروز ششم اردیبهشتماه فرآیند آزادسازی حریم درجه یک کاروانسرای حاج کمال با تخریب و تعریض تعدادی از املاک فرسوده به همت مدیریت شهری رباطکریم با دستور قضایی و با حضور میدانی حمیدرضا الهیاری شهردار، رئیس و اعضای شورای اسلامی و با حضور نمایندگان دستگاه قضایی و انتظامی آغاز شد.
شهردار رباطکریم بیان کرد: اقدام بزرگ امروز در سایه همراهی مهم مجموعه قضایی شهرستان رباطکریم و دستورات رئیس دادگستری و دادستان شهرستان رباطکریم بوده است.
وی افزود: ۵۷ پلاک فرسوده در اطراف کاروانسرا وجود دارد که بایستی در سال جاری تملک شوند و پس از تخریب و آزادسازی آنها اقدامات خوب فرهنگی و اجتماعی در کنار این فضای تاریخی به عنوان شناسنامه کهنشهر رباطکریم عملیاتی خواهند شد.
کاروانسرای حاج کمال در دوران فتحعلی شاه قاجار توسط فرد خیری به نام حاج کمال ساخته شده و برای استفاده مسافران وقف شده است.
این کاروانسرای در رباط کریم از نوع دو ایوانی و دارای حیاط، اتاقهای متعدد و اصطبل است. این کاروانسرا در دوران فتحعلی شاه قاجار توسط فرد خیری به نام حاج کمال ساخته شده و برای استفاده مسافران وقف شده است و دارای دو کتیبه است که روی یکی از آنها تاریخ ۱۲۴۰ قمری و نام بانی، آقا کمال حک شده است.
این کاروانسرای ایرانی به سبک دو ایوانی ساخته شده است و ورودی آن از ایوان غربی است. از ایوان شرقی نیز بهعنوان شاهنشین استفاده میشده است. کورههای ذوب فلز کشف شده در این کاروانسرا گواه بر آن است که بهعنوان ضرابخانه نیز کاربری داشته است. این کاروانسرا که از دیدنی های رباط کریم به حساب میآید، در ادارهکل میراث فرهنگی استان تهران به ثبت رسیده است.
انتهای پیام/