
به گزارش شهر و صنعت، پیشبینیهای هواشناسی استان تهران نشان میدهد که هفته جاری با گرمای هوا شروع شده و تا پایان هفته نیز پایتختنشینان روزهای گرمی را در پیشرو خواهند شد، حال در چنین شرایطی که امکان افزایش دمای هوا تا ۴۵ درجه در برخی نقاط استان وجود دارد، باید خودمان را از گرمازدگی نجات دهیم، گرمایی که نفس برخی انسانها را به شماره میاندازد.
گرمای هوا در راه است؛ گرمازدگی در کمین تهرانیها
بیشترین آسیب در هنگام افزایش دمای هوا به کودکان و سالمندان وارد میشود پس در چنین شرایطی بهتر است به ویژه در اوج گرما از ساعت ۱۳ تا ۱۷ عصر خروج از خانه برای این گروهها صورت نگیرد تا مانع گرمازدگی این گروهها شویم زیرا همه مردم امکان گرمازدگی در چنین شرایطی را دارند اما کودکان و سالمندان بیشتر در معرض آسیب گرمای هوا قرار دارند.
همچنین توصیه میشود که شهروندان در ساعات گرم از تردد غیرضروری در سطح شهر تهران پرهیز کنند و در ساعات گرم به میزان کافی مایعات به ویژه آب مصرف کنند و در صورت نیاز به خدمات فوریتهای پزشکی با سامانه شبانه روزی ۱۱۵ تماس برقرار کنند، این شرایط همیشه در فصل گرما وجود دارد اما در حال حاضر هشدارهای جدی برای افزایش گرما داده شده است.
پیشبینیهای هواشناسی استان تهران نشان میدهد که در پنج روز آینده ضمن ماندگاری توده هوای گرم در این استان و اینکه دمای هوا تا ۴۵ درجه سانتیگراد میرسد ضمن اینکه احتمال وقوع رگبار و رعد وبرق هم وجود دارد. بیشینه دمای پایتخت در هفته جاری بطور میانگین بین ۴۰ تا ۴۱ درجه میرسد که البته دمای هوا در برخی مناطق تا ۴۵ درجه هم تغییر خواهد کرد. کمینه دمای استان نیز بین ۲۸ تا ۳۰ درجه سانتیگراد تغییر میکند.
گرمازدگی را جدی بگیرید
رییس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی با اشاره به استقرار الگوی تابستانه در کشور، گفت: این هفته از ۳۰ تیر تا یکم مرداد افزایش چند درجهای دمای هوا در اغلب مناطق کشور انتظار میرود.
صادق ضیائیان افزود: از اواخر هفته گذشته شاهد شکلگیری و استقرار الگوی تابستانه در کشور هستیم که سبب شده تا در اغلب نقاط شاهد افزایش دمای هوا باشیم که این وضعیت تا اواسط هفته آینده ادامه خواهد داشت.
وی ادامه داد: پیش بینی میشود از دوشنبه تا چهارشنبه، روزهای گرمتری را در کشور شاهد باشیم و دمای هوا دستکم چند درجه از شرایط این روزهای کشور بالاتر برود. انتظار میرود در روزهای دوشنبه، سهشنبه و چهارشنبه دمای هوا در پایتخت به بیش از ۴۰ درجه برسد.
علائم گرمازدگی را بشناسیم
همین پیشبینیها نشان میدهد که باید گرمازدگی که به دلیل گرمای هوا رخ میدهد را بسیار جدیتر بگیریم و مواظب باشیم در چنین شرایطی به گرمازدگی دچار نشویم زیرا عوارض زیادی به دلیل گرمای هوا برای انسانها ایجاد میشود که حتی در برخی موارد به شدیدترین حد ممکن هم خواهد رسید.
البته پوست مرطوب و قرمز، تنفس سریع، تعریق، ضعف و رخوت، گرفتگی عضلات، تهوع و استفراغ از علائم اصلی و خفیف گرمازدگی است که باید همه شهروندان آن را به صورت جدی مورد توجه قرار دهند تا در صورت بروز چنین علائمی بدانند که دچار گرمازدگی شده و نگذارند با حضور در بیرون از منزل این علائم را شدیدتر کنند.
همچنین علائم گرمازدگی شدید شامل پوست خشک و داغ، افت فشار خون و احتمال بیهوشی، افزایش دمای بدن، رنگپریدگی، نبض ضعیف و سرگیجه است.
حتی میتوان به این موضوع توجه کرد که در زمان گرمای هوا بدن تلاش میکند که با تعریق به نوعی به سمتی خنکی پیش برود، بنابراین در چنین شرایطی فعالیت بدنی سنگین مانند ورزشهای سنگین همچون دوچرخهسواری، دویدن با سرعت بالا و هرگونه حرکت ورزشی ممنوع است.
چه گروههایی باید بیشتر مراقب باشند
با توجه به اینکه شدت گرما روی بدن همه گروههای سنی تاثیر منفی دارد اما باید سالمندان، کودکان زیر چهار سال، مصرفکنندگان داروهای خاص، افراد دارای مشکلات قلبی، عروقی و تنفسی و حتی افراد داری اضافه وزن بیشتر در معرض گرمازدگی قرار دارند، پس این گروهها باید در چنین شرایطی بیشتر از خود مراقبت کنند.
بنابراین همه افراد بویژه گروههایی که بیشتر نیاز به مراقبت در گرمای هوا دارند باید برای جلوگیری و پیشگیری از گرمازدگی حتما باید لباسهای سبک و راحت بپوشند، داشتن کلاه، عینک آفتابی و کرم ضدآفتاب نیز به عنوان پیشنهادها برای کاهش میزان اثرات گرمازدگی برای همه است.
محدودیت فعالیت ورزشی در هوای گرم
البته موضوعی که در شرایط افزایش شدت گرمای هوا برای همه به عنوان یک ضرورت است این است که باید فعالیتهای شدید ورزشی در چنین هوایی را محدود کنند.
نوشیدن مایعات به ویژه آب به صورت خاص برای همه به شدت توصیه میشود زیرا در زمان تعریق آب زیادی از بدن خارج میشود و مصرف مایعات جایگزین خوبی برای این مساله است.
همچنین اگر کسی دچار گرمازدگی شد باید چندین اقدام اساسی را برای حل برخی از مشکلات پیشروی خود داشته باشد که استراحت در منزل بویژه در محیط بسیار خُنک توصیه میشود.
استفاده از دوش آب سرد، خُنک کردن بدن، خارج کردن لباس اضافی، مصرف مایعات فراوان، استفاده از حوله آغشته به آب خُنک و خوابیدن به پشت و بالا قرار دادن پاها از سطح زمین میتواند در این زمینه موثر باشد.
با توجه به اینکه شدت گرمازدگی در افراد بسیار متفاوت است بنابراین اگر علائم گرمازدگی در یک ساعت کاهش پیدا نکرد باید حتما با اورژانس تماس گرفته شود.
حال در چنین شرایطی که امکان گرمازدگی برای همه شهروندان وجود دارد باید برای حفظ سلامتی و پیشگیری از گرمازدگی به نکات یادآوری شده به دقت توجه کرد تا درگیر مشکلات خاص نشویم.
https://shahrosanaatkhabar.ir/?p=20480