
به گزارش شهر و صنعت، مهارت شغلی؛ رئیس مرکز توانمندسازی و اشتغال سازمان بهزیستی گفت: بسته خدمتی استعدادیابی، مهارت آموزی و توانمندسازی مددجویان بهزیستی در هشت استان در حال اجرا است و امسال ۲۰ هزار نوجوان ۱۳ تا ۱۸ سال تحت پوشش قرار میگیرند و مهارت شغلی میآموزند.
۲۰ هزار نوجوان امسال مهارت شغلی میآموزند
آرزو ذکایی فر روز پنجشنبه افزود: اکنون بسته خدمتی استعدادیابی، مهارت شغلی و توانمندسازی مددجویان بهزیستی در هشت استان شامل استانهای تهران، البرز، اصفهان، مازندران، مرکزی، فارس، خوزستان و کرمان در حال اجرا است.
وی با تشریح تفاوت بسته مهارتآموزی بهزیستی نوجوانان با بزرگسالان، گفت: بسته استعدادیابی و مهارت آموزی مددجویان بهزیستی در ۲ گروه سنی افراد ۱۳ تا ۱۸ سال و افراد ۱۹ تا ۴۵ سال اجرا میشود.
تفاوت بسته خدمتی نوجوانان با بزرگسالان
رئیس مرکز توانمندسازی و اشتغال سازمان بهزیستی اظهار کرد: تفاوت بسته خدمتی ویژه گروه سنی ۱۹ تا ۴۵ سال با بسته خدمتی ویژه افراد ۱۳ تا ۱۸ سال در این است که برای بزرگسالان به صورت ویژه مساله استعداد، رغبت و مهارت شغلی آنها برای اتصال به بازار کار، طراحی و تدوین شده است و اجرا خواهد شد.
تمرکز در بسته خدمتی ویژه افراد ۱۳ تا ۱۸ سال بیشتر روی استعدادیابی و مهارت شغلی است. در این گروه سنی مباحث هدایت و پیشرفت تحصیلی در حوزه رغبت و استعدادها مثل انتخاب رشته تحصیلی وجود دارد.ذکایی فر با بیان اینکه بسته خدمتی ویژه گروه سنی ۱۹ تا ۴۵ از امسال آغاز میشود، افزود: ابزارهای استعدادیابی و رغبت سنجی در بسته خدمتی ویژه افراد ۱۳ تا ۱۸ سال متفاوت است. در بسته خدمتی ویژه گروه سنی ۱۹ تا ۴۵، بیشتر رغبت سنجی شغلی انجام میشود برای اینکه به یک شغل پایدار برسند و به بازار کار مانند کسب و کارهای خرد یا کسب و کارهای خانگی متصل شوند.
وی ادامه داد: اشتغال مددجویان بزرگسال ممکن است در موسسات و شرکتها بسته به درخواست کارفرما یا کسب و کار شخصی باشد. کسب و کار شخصی مانند سالن آرایشی که فردی راهاندازی میکند یا در بخشهای دامپروری و کشاورزی بسته به زیست بوم اشتغال آن استان و توانمندی و رغبت افراد و مددجویان جامعه هدف بهزیستی باشد.
برای نوجوانان تمرکز روی مهارت شغلی است
رئیس مرکز توانمندسازی و اشتغال سازمان بهزیستی کشور گفت: تمرکز در بسته خدمتی ویژه افراد ۱۳ تا ۱۸ سال بیشتر روی استعدادیابی و مهارت شغلی است. در این گروه سنی مباحث هدایت و پیشرفت تحصیلی در حوزه رغبت و استعدادها مثل انتخاب رشته تحصیلی وجود دارد.
ذکایی فر افزود: درباره فرزندان بهزیستی که در مراکز شبه خانواده هستند و هنگام ۱۷ و ۱۸ سالگی میخواهند استقلال پیدا کنند یا از مراکز ترخیص شوند؛ بیشتر موضوع مهارتهای فنیوحرفهای و اخذ گواهینامه یک مهارت فنی و حرفهای مورد توجه است و بر اساس آن فرآیند استعدادیابی و رغبت سنجی برای او انجام میشود.
وی تاکید کرد: برای گروه سنی ۱۳ تا ۱۸ سال به ویژه در گروه سنی ۱۸ سال، هم مهارتهای پایه و هم مهارتهای حرفهای آموزش داده میشود.
تسهیلگران بهزیستی، شغل مددجویان را نظارت میکنند
رئیس مرکز توانمندسازی و اشتغال سازمان بهزیستی کشور گفت: تسهیلگران بهزیستی، شغل مددجویان را رصد، نظارت و پیگیری میکنند. تسهیلگران شغلی بهزیستی که اکنون ۵۰۰ تسهیلگر شغلی از بهمن کار خود را در سراسر کشور آغاز کردند، فعال هستند و پشتیبانی مسیر شغلی فرد را تا زمانی که به پایداری مناسب برسند، بر عهده دارند؛ یعنی ۹ ماه پس از ایجاد اشتغال هم پشتیبانی شغلی مددجویان را برعهده دارند.
ذکایی فر تاکید کرد: این تسهیلگران فرآیند شغل پایدار برای مددجویان را از شناسایی تا اتصال به بازار کار رصد میکنند و از شغل مددجویان پشتیبانی به عمل میآورند تا اطمینان حاصل کنند که اشتغال آنها، اشتغال پایدار است.
وی ادامه داد: تسهیلگران اطمینان حاصل خواهند کرد که مددجویان در فرآیند ایجاد اشتغال، فروش محصولات، بازاریابی و مدیریت اقتصادی، مشکل خاصی ندارند و به معنای واقعی به توانمندسازی اقتصادی دست پیدا کردند.