
به گزارش شهر و صنعت، نایب رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران گفت: جنگ تحمیلی ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی علیه ایران خسارتهایی را برای صنایع کوچک و متوسط به همراه داشت که باید بازسازی صنایع کوچک و متوسط با همکاری بخش خصوصی و حمایت های دولتی آغاز شود تا به شرایط عادی بازگردند.
صنایع کوچک و متوسط نیازمند حمایت دولت در شرایط پساجنگ هستند
در جریان جنگ تحمیلی ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی علیه مردم ایران، ۹ شهرک صنعتی در ۷ استان کشور آسیب دید که طی آن ۱۵ واحد صنعتی بین ۴۰ تا ۶۰ درصد خسارت دیدند؛ در این راستا وزارت صمت با همکاری دیگر وزارتخانه های مرتبط با حوزه تولید بسته حمایت از تولید را تهیه و به هیات وزیران ارسال کرده که قرار است در جریان جلسات بررسی ابعاد خسارات جنگ مورد رسیدگی قرار گیرد.
البته در روزهای گذشته رئیس جمهور در جلساتی با فعالان اقتصادی و بخش خصوصی مشکلات پیش آمده برای تولید در زمان را مورد بررسی قرار داد.
در این پیوند عباس جبالبارزی نایب رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران به ضرورت های اقتصاد پسا جنگ اشاره و اظهار داشت: صنایع کوچک و متوسط برای کشورمان بسیار حیاتی هستند؛ این واحدها بیش از ۹۰ درصد از واحدهای صنعتی کشور را تشکیل میدهند که سهم قابل توجهی در اشتغالزایی و تولید ناخالص داخلی دارند.
وی ادامه داد: در دوره جنگ تحمیلی اخیر تعدادی از صنایع کوچک و متوسط به دلیل تجاوز دشمن صهیونیستی دچار آسیب شدند که باید با ارائه بسته های حمایتی به سرعت بازسازی شده و به چرخه تولید بازگردند.
نایبرئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران اضافه کرد: وزیر صنعت، معدن و تجارت در طول مدت جنگ، جلسات مختلفی را با اصناف، اتاق های بازرگانی و تشکل ها برگزار کرد و با شناسایی موانع، شاهد تسهیلگری و همدلی بین بخش خصوصی و دولتی بودیم.
وی با بیان اینکه باید از جنگ ۱۲ روزه درس بگیریم گفت: باید به شناسایی نقاط قوت و ضعف بپردازیم و با رفع موانع در کاهش سرعت خدمات رسانی و مسائل زنجیره تامین را تقویت کنیم.
جبالبارزی عنوان کرد: در ۴۸ ساعت اول جنگ، شاهد ایجاد صف های خرید و پمپ بنزین بودیم و همچنین با ازدیاد سفر مردم به شهرهای دیگر مشکلاتی در بحث حمل و نقل و تامین کالاهای اساسی به وجود آمد که با تدبیر دولت و همکاری بخش خصوصی به سرعت مسائل حل شده و به شرایط عادی بازگشت.
زیرساخت حمل و نقل را بازسازی و توسعه دهیم
وی با تاکید بر اینکه باید زیرساخت حمل و نقل را بازسازی و توسعه دهیم، گفت: یکی از مهمترین مسائل که در جنگ ۱۲ روزه از نقاط ضعف بود، بحث حمل و نقل فرسوده است که باید در کانون تمرکز دولت و بخش خصوصی قرار گیرد.
رئیس انجمن لوازم بهداشتی و آرایشی ابراز داشت: دولت بایستی برای بخش خصوصی، فرایندهای پیچیده اداری را کمتر کند و به معنای واقعی تسهیل گری در کسب و کارها را فراهم کند تا با استفاده از توان خصوصی شاهد توسعه زیرساخت ها بخصوص در حوزه حمل و نقل و لجستیک باشیم.
وی یکی دیگر از مسائل مهم در حوزه اقتصاد پسا جنگ را مبارزه با فساد عنوان کرد و گفت: این امر باید در اولویت قرار گیرد و یک تغییر اساسی در مسائل مالی صورت بگیرد و بحث شفافیت مالی مورد توجه قرار گیرد.
جبالبارزی عنوان کرد: در جنگ ۱۲ روزه رژیم اسرائیل به ایران، اتاق جنگ تشکیل دادیم و برای تامین کالاهای بهداشتی و ضروری اقدام کردیم از مواد اولیه تا نظام تولید و توزیع را مورد بررسی قرار دادیم تا کالاهای مورد نیاز مردم به سرعت و بدون افزایش قیمت در اختیارشان قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه دولت بدون بخش خصوصی، اشراف کاملی به مشکلات نخواهد داشت گفت: فعالان اقتصادی تجربیات بسیار موفقی در شرایط جنگ را کسب کردند باید با رفع نقاط ضعف و تقویت نقاط قوت بتوانیم در ریل اقتصادی قرار گیرم.
مردم از لحاظ اقتصادی و اجتماعی شرایط جنگی را درک کردند
نایبرئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران خاطر نشان کرد: مردم نیز از لحاظ اقتصادی و اجتماعی شرایط جنگی را درک کردند و با پرهیز از خریدهای هیجانی به کمک دولت و بخش خصوصی آمدند و نشان دادند اگر مردم نباشند و ایستادگی و عزت آنان نباشد، به هیچ وقت موفق نخواهیم بود.
وی بر تقویت روابط بین الملل با کشورهای همسایه تاکید کرد و گفت: ما باید یک همکاری دوسویه و متقابل با همسایه ها داشته باشیم تا زمان بحرانی از همکاری منطقه ای و مرزی استفاده کنیم.
جبالبارزی اضافه کرد: با استفاده از پشتوانه مردم، بخش خصوصی به طور قطع می توانیم، قدرتمندانه سهممان را از جهان بگیریم و اگر هم جنگی شد با عزتمندی خواهیم ایستاد.
انتهای پیام/